Simonlyvergelijken.net

Smartphone-gebruikers kiezen een mobiele provider steeds prijsbewuster. Dat blijkt uit het Dutch Smartphone User-rapport van Telecompaper. De prijs is ook het belangrijkst bij het kiezen van de telefoon, staat in het onderzoek.

Maandelijkse kosten het belangrijkst
Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan vooral te kijken naar de maandelijkse kosten bij het kiezen van een provider. De prijs van het mobiele abonnement wordt ook steeds belangrijker. Vorig jaar keek nog 43 procent van de ondervraagden vooral naar de prijs.

Dit jaar is het percentage gestegen. Nu kiest maar liefst 48 procent van de ondervraagden vooral voor de goedkoopste provider.

Ook bij keuze voor de mobiele telefoon
Steeds meer mensen geven aan dat de prijs een belangrijke rol speelt bij de keuze voor een smartphone. Het percentage mensen dat ‘De prijs’ beantwoordt op de vraag: “Waar let u op bij het kopen van een smartphone?” stijgt drie procentpunten.

Aan het eind van het derde kwartaal van 2015 bezat 84 procent van de Nederlanders een smartphone. Uit het onderzoek blijkt dat jongeren meestal een iPhone van Apple gebruiken. Samsung is vooral het merk voor senioren: 49 procent van de ouderen heeft een telefoon van dat merk.

Meer smartphone-gebruikers
In het afgelopen jaar zijn ook steeds meer mensen een smartphone gaan gebruiken. Samsung zag het aantal aankopen met drie procentpunten dalen. Apple kreeg die drie procentpunten er juist bij. Het aantal mensen met een HTC-toestel is daarentegen gehalveerd.

Het rapport komt voort uit reacties van 12.000 deelnemers aan een consumentenpanel, in de periode van juli tot en met september 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *