Simonlyvergelijken.net

Smartphones zijn straks goed voor bijna een derde van het totale dataverkeer. Het totale mondiale IP-verkeer groeit de komende vijf jaar gemiddeld jaarlijks met 22 procent. Dat stelt netwerkleverancier Cisco.

Meer data van smartphones dan pc’s

Het dataverkeer van smartphones gaat in 2020 het IP-verkeer per pc voorbijgaan, stelt de netwerkleverancier. Computers zijn nu nog goed voor 53 procent van het internetverkeer. Bij smartphones is dat nu nog acht procent, maar dat zal 30 procent worden.

In totaal zal het dataverkeer van draadloze en mobiele toestellen in 2020 goed zijn voor ruim twee derde van het totale IP-verkeer. Ook gaat het verbruik per persoon omhoog.

Dataverkeer per persoon

Per persoon stijgt het internetverkeer van 7 gigabyte (GB) in 2015 naar 21 GB in 2020. Dat komt vooral door de groei van het aantal toestellen dat met internet verbonden kan worden per persoon. De breedbandsnelheden zullen stijgen tot zo’n 47,7 Mbps.

Komst van smartphones

Dat het dataverkeer zo toeneemt, komt vooral door de verspreiding van ‘persoonlijke devices’. Daaronder verstaan de onderzoekers van Cisco onder anderen smartphones en tablets. Daarnaast verwacht de leverancier een sterke groei van M2M-aansluitingen: dat zijn machines als frisdrankautomaten.

We gaan ook meer apparaten gebruiken, voorspelt Cisco. In de toekomst zullen we drie of meer apparaten hebben die met het net verbonden kunnen worden. Nu zijn dat er nog ongeveer twee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *