Simonlyvergelijken.net

De smartphone en smartwatch zijn geliefd bij consumenten. Marktonderzoeker Telecompaper verwacht een groei voor het segment met mobiele apparaten. Dat blijkt uit onderzoek onder haar Consumer Panel.

Kleine groei voor de smartphone

De afzet van smartphones en smartwatches zal een klein beetje stijgen, verwacht de marktonderzoeker. Het aantal Nederlanders dat voor de eerste jaarhelft van 2016 echt een nieuwe smartphone of smartwatch wil kopen, ligt hoger dan in juni 2005. Vijf procent van de Nederlanders geeft aan zeker te weten in de eerste helft van dit jaar een nieuw toestel te kopen.

Twee procent van alle Nederlanders geeft aan een smartwatch te willen kopen. Dat was vorig jaar nog een procent. Deze twee producten zijn op het moment de meest geliefde elektronische producten.

Niet alle markten profiteren

Ieder half jaar onderzoekt Telecompaper wat Nederlandse consument van plan zijn te kopen. Er wordt gekeken naar de aankoopintenties op het gebied van televisies, pc’s, laptops, notebooks en netbooks. Ook wordt gekeken naar het aandeel mobiele telefoons, zoals de smartphone en de smartwatch.

Door te kijken naar deze segmenten, kan een conclusie getrokken worden over de huidige economie en kan er een voorspelling worden gedaan. Volgens de marktonderzoeker kunnen nog niet alle markten profiteren van het feit dat de economie zich weer herstelt.

Minder consumenten willen een pc

Uit het onderzoek blijkt ook dat steeds meer consumenten kiezen voor een draagbaar apparaat. Na de smartphone en de smartwatch staan laptops, notebooks en netbooks op het verlanglijstje. De computer is helemaal niet meer geliefd; die markt moet harde klappen opvangen. Hoewel minder mensen kiezen voor een laptop, wordt deze markt minder hard getroffen dan de markt voor pc’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *