Simonlyvergelijken.net

De markt voor smart home blijft groeien. Nederlandse consumenten hebben er inmiddels een miljard euro aan uitgegeven. Van alle apparaten is de slimme thermostaat het populairste. Dat blijkt uit de Smart Home Monitor 2017 van Multiscope.

Huishoudelijke apparaten worden slimmer

Drie op de tien huishoudens heeft inmiddels één of meerdere smart home apparaten. Vaak gaat het om een robotstofzuiger of een wasmachine met app-bediening. Daar spendeerden we in totaal 350 miljoen euro aan.

Andere populaire apparaten zijn producten voor beveiliging en veiligheid. We kochten voor 240 miljoen euro aan IP-camera’s en slimme beveiligingssystemen. Ook slimme lampen zijn in trek: we bestelden voor bijna 180 miljoen euro.

Slimme thermostaat het populairst

De slimme thermostaat is het populairste product. Twee op de drie huishoudens heeft er inmiddels eentje. Dat komt doordat energieleveranciers ze actief hebben toegestuurd bij het afsluiten van energiecontracten. 33 procent van de Nederlanders betaalde zelf mee aan het apparaat.

Energieleveranciers investeren zelf ook veel in de overname van de thermostaten, blijkt uit het onderzoek.

Over het onderzoek rond smart home

De Smart Home Monitor 2017 is een onderzoek van het onderzoeksbureau Multiscope. Er werd grootschalig onderzoek gedaan onder het Multiscope online consumentenpanel. Daar deden 5500 respondenten aan mee, die het onderzoek volledig hebben ingevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *