Simonlyvergelijken.net

De Consumentenbond heeft de mobiele aanbieder Simyo weer verkozen tot de beste mobiele provider. Simyo werd al vijf keer eerder verkozen tot de beste provider. Opvallend is dat bijna alle aanbieders uit de top vijf actief zijn op het netwerk van KPN.

Hoogste kwaliteit
Ieder half jaar brengt De Consumentenbond de Provider Monitor uit. Uiteindelijk vloeit daar een top vijf uit, en een winnaar van de titel ‘Beste Mobiele Provider’. Uit de nieuwste editie blijkt dat Simyo weer de beste mobiele provider van Nederland is.

De Consumentenbond roemt Simyo om haar netwerkkwaliteit. De provider scoort het hoogst op de onderdelen ‘bellen en sms’en.’ Daarnaast scoort het laag op het aantal ‘verstoringen’. Naast de netwerkkwaliteit zijn ook de prijs/kwaliteitverhouding en de algemene voorwaarden het best.

Allemaal KPN-netwerken
Bijna alle netwerken in de top 5 zijn actief op het netwerk van KPN. Op nummer twee staat namelijk de zelfstandige mobiele aanbieder Youfone. Op plek drie staat KPN zelf en op de vierde plek staat Telfort, ook een dochter van KPN. De vijfde plek is voor Vodafone.

Hekkensluiters
De slechtste providers zijn Ben en Hollandsnieuwe. De Consumentenbond is zwaar ontevreden over Ben, omdat het haar dienstverlening niet op orde heeft. Daarentegen neemt het aantal klachten over de provider onderhand wel af.

Hollandsnieuwe scoort slecht door het hoge aantal klachten. Volgens de Consumentenbond worden die klachten veroorzaakt doordat de provider werkt aan een nieuw systeem. Bij het nieuwe systeem krijgen klanten ook een nieuwe simkaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *