Simonlyvergelijken.net

Simyo klanten die gebruikmaken van het prepaid tariefplan van het bedrijf, kunnen vooraan niet meer een negatief beltegoed saldo krijgen. Dit is aangepast na een gesprek tussen de Autoriteit Consumenten en Markt (ACM).

Voorheen was het mogelijk om toch nog te bellen en te sms’en als je geen beltegoed meer had. Hierdoor raakten klanten in een negatief beltegoed saldo, deze zou dan bij de volgende opwaarderingen door de klant weer worden verrekend. Inmiddels heeft Simyo de voorwaarden van prepaid aangepast en is het voor prepaid klanten niet meer mogelijk om een negatief beltegoed op te bouwen van meer dan 5 euro.

Volgens de ACM moeten klanten er vanuit kunnen gaan dat het niet mogelijk is om een negatief beltegoed saldo te creëren. Vaak geven ouders hun kinderen een prepaid simkaart om extra controle te houden op de kosten. Hierdoor worden hoge kosten achteraf voorkomen.

Na het gesprek tussen Simyo en ACM wordt de website van Simyo aangepast, zodat deze duidelijker is, en zal ook het maximale negatieve saldo 5 euro bedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *