Simonlyvergelijken.net

Mobiele aanbieder Simyo is genomineerd voor het klantvriendelijkste bedrijf van 2015. Daarmee is het de eerste telecomaanbieder ooit die in de top 10 staat. Ieder jaar wordt de prijs uitgereikt door SmartAgent MarketResponse en de Beeckestijn Business School.

Simyo is het eerste telecombedrijf in de top 10

Dat Simyo in de top 10 van meest klantvriendelijke bedrijven staat, is opmerkelijk. Nooit eerder sloeg een telecomprovider erin om zich in de top 10 te plaatsen. Traditioneel scoren aanbieders van telecom en energie namelijk slechter dan andere bedrijven op het gebied van klantvriendelijkheid.

De andere negen bedrijven die genomineerd zijn, zijn ANWB, Coolblue, EMTÉ, Gall & Gall, ICI Paris, Jan Linders, KLM, Landal GreenParks en Rituals. In 2014 won de ANWB de prijs voor het meest klantvriendelijke bedrijf.

Bevestiging

Voor Simyo is de nominatie een bevestiging. Volgens de Consumentenbond is de provider al sinds augustus 2013 de beste Nederlandse mobiele aanbieder. Ook uit onderzoeken van vakblad Telecompaper blijkt dat Simyo de meeste tevreden klanten heeft.

Keuringen

Het predicaat ‘meest klantvriendelijke bedrijf’ wordt niet uitgereikt aan de hand van een stemming, maar door keuringen. De organisatoren vragen consumenten naar hun ervaringen met bedrijven. Op die manier kunnen bedrijven niet simpelweg de meeste stemmen verzamelen, maar wint het bedrijf dat daadwerkelijk de beste klantenservice heeft.

De Nederlandse bedrijven zijn in totaal 46.000 keer gekeurd voor de nominatie van SmartAgent MarketResponse en de Beeckestijn Business School. Uit die keuringen kwam een consumentenpanel voor. Ieder lid van het panel geeft ieder bedrijf waarmee het ervaring heeft een cijfer. Om genomineerd te mogen worden, moet een bedrijf op zijn minst honderd keer gekeurd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *