Simonlyvergelijken.net

Simyo en Ziggo Mobiel worden minder vaak aangeraden. Ze hebben flink aan populariteit moeten inleveren op hun zogeheten ‘Word of Mouth’-score. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

De nummer één en twee
Dat de providers minder vaak worden aangeraden dan in oktober 2015, is opvallend. Simyo werd in oktober nog het vaakst aangeraden als provider. Daarna volgde Ziggo. De aanbieder moet haar tweede plaats nu afstaan.

Simyo werd in oktober nog aangeraden door 77 procent van de klanten. Dat is nu nog 67 procent, een daling van tien procentpunten. Toch blijft Simyo haar koppositie behouden.

Aanpassingen tarieven Simyo
Onlangs heeft Simyo een aantal tarieven aangepast. De bel- en sms-bundels zijn in prijs omhoog gegaan. De internetbundels werden daarentegen goedkoper. Of dat te maken heeft met het minder vaak aanraden van de provider, is moeilijk te zeggen. Telecompaper ziet er geen duidelijk verband tussen.

Ziggo
Nog 59 procent van de Ziggo-klanten raadt de provider aan. Daarmee keldert de aanbieder van mobiele telefonie van de tweede naar de zesde plaats. Ziggo deelt de zesde plaats met budgetprovider Ben.

De daling is opvallend, wat onlangs heeft Ziggo nog een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo biedt de provider nu ook 4G aan, waardoor de downloadsnelheid is gestegen. Daarnaast kunnen klanten nu ongelimiteerd sms’jes sturen.

Andere providers
KPN-dochter Telfort wordt nu vaker aangeraden. Vodafone-merk Hollandsnieuwe lijkt de dalende lijn nu te doorbreken, maar heeft zijn plek in de middenmoot nog niet terug. Tele2 is hekkensluiter. Die provider wordt het minst vaak aangeraden.

Telecompaper verwacht dat het scorebord in de volgende periode er anders uit ziet. Tele2 zou dan weer in een stijgende lijn komen, vanwege de introductie van de 4G-abonnementen, halverwege november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *