Simonlyvergelijken.net

Simyo en Aldi Talk stoppen in België met het aanbieden van prepaid simkaarten. Dit heeft te maken met de nieuwe registratieverplichting die in België gaat gelden.

Prepaid op naam

Simyo en Aldi Talk zien geen brood meer in prepaid simkaarten in België. Vanaf 7 juni geldt er namelijk een registratieverplichting. Dat houdt in dat de simkaart – ook bij prepaid – op naam komt te staan. Zo is altijd duidelijk wie het telefoonnummer gebruikt.

De regelgeving wordt ingevoerd om terrorisme en criminaliteit tegen te gaan. Volgens de Belgische overheid worden anonieme prepaidkaarten gebruikt door mogelijke terroristen en criminelen om met elkaar te kunnen communiceren en onder de radar van autoriteiten te blijven.

Voldoen aan de nieuwe regelgeving

Aldi Talk stelt in haar winkels niet te kunnen voldoen aan de nieuwe registratieverplichting. Daarom kan de supermarktketen niet anders dan stoppen met haar telefoniedienst in België. Simyo stopt ook met het aanbieden van prepaid simkaarten in België vanwege de registratieverplichting.

Klanten Simyo en Aldi Talk kunnen overstappen

Wie een simkaart heeft afgenomen, kan overstappen naar Base. Zowel klanten van Aldi Talk als Simyo krijgen die mogelijkheid. Klanten die overstappen naar Base krijgen 15 euro aan beltegoed als compensatie voor het beltegoed dat door de overstap misschien verloren kan gaan.
Als de klant van Aldi Talk of Simyo niet voor 6 juni overstapt, wordt hij of zij per 7 juni definitief afgesloten. Vanaf die datum kan er niet meer gebeld, gesms’t of geinternet worden. Het resterende beltegoed en het mobiele nummer vervalt dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *