Simonlyvergelijken.net

Telecomprovider Simyo gaat zowel bestaande als nieuwe klanten actief NFC simkaarten aanbieden. Met deze simkaarten wordt het mogelijk om met vrijwel iedere smartphone mobiel te betalen.

Mobiel betalen met NFC simkaarten

NFC simkaarten zijn nieuwe type simkaarten die bijna iedere smartphone geschikt maken voor mobiel betalen. De chip is in de simkaart ingebouwd, waardoor de smartphone zelf niet meer over een dergelijke chip hoeft te beschikken om contactloos te kunnen betalen. Het voordeel daarvan is dat het mobiel betalen ook beschikbaar komt op oudere smartphones.

SImyo is nu actief begonnen met het aanbieden van de NFC simkaarten. Alle klanten die na 1 februari een abonnement hebben afgesloten, hebben inmiddels een simkaart met NFC-ondersteuning ontvangen. Wie daarvoor al klant was, kan op de website van Simyo de kaart bestellen.

Nieuwe simkaart aanvragen

Wie de bestaande simkaart wil vervangen, kan online een nieuwe simkaart bestellen. Bestaande klanten van Simyo kunnen hun kaart laten vervangen voor een nieuwe 3-in-1 NFC simkaart. Daarvoor rekent de provider eenmalig 5 euro aan kosten. De kaart is aan te vragen via ‘Mijn Simyo’, op de website van de provider.

KPN dochters

Simyo is een dochteronderneming van KPN. Sinds begin dit jaar bieden KPN en haar dochters Simyo en Telfort de NFC simkaarten aan. Vorig jaar heeft KPN ook al een pilot gehouden met NFC chips als vervanging van de OV-chipkaart. De Rabobank was de eerste partner van KPN die contactloos betalen aanbiedt via de nieuwe simkaarten van KPN, Telfort en Simyo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *