Simonlyvergelijken.net

De mobiele aanbieder Simpel heeft een rechtszaak tegen Websend verloren. Volgens Simpel zou dat bedrijf inbreuk maken op de rechten van de naam en het logo.

Websend of Simpel?

Simpel spande de rechtszaak aan omdat de mobiele aanbieder bang was dat er sprake was van ‘verwarringsgevaar’. Het bedrijf Websend heeft namelijk diensten aangeboden via Sim.nl en zou daarmee inbreuk gemaakt hebben op de naam.

Volgens het telecombedrijf zouden de logo’s ook te veel op elkaar lijken. De gewone consument zou zich kunnen vergissen en ten onrechte denken dat de ene website iets met de andere van doen heeft.

Hoe ziet het logo eruit?

Het logo van de aanbieder is welbekend: paars en met een vierkant om het logo, met ronde hoeken. Sim.nl heeft een logo in de vorm van een simkaart, in een kleur die tussen oranje en rood in ligt. Het enige wat de websites gemeen hebben, is dat het woord ‘sim’ erin zit.

Uitspraak

Volgens de rechter is er geen enkele sprake van ‘verwarringsgevaar’. Ook de logo’s zijn zo verschillend dat de gewone consument zich niet zal vergissen. Volgens de rechter is het ook onmogelijk dat het telecombedrijf een monopolie op haar naam kan hebben, omdat het woord beschrijvend is; kortom het woord staat in het woordenboek als bijvoegelijk naamwoord.

Omdat Simpel de zaak had aangespannen en verliest, besloot de voorzieningenrechter dat het bedrijf alle kosten voor het geding op zich moet nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *