Simonlyvergelijken.net

De sim only aanbieder Simpel krijgt een snelle kapitaalinjectie van een nieuwe investeerder. Naar eigen zeggen is de provider de grootste sim only aanbieder van Nederland. De investeerder Parcom Capital zal aandelen nemen in het telecombedrijf. Dat meldt De Telegraaf.

‘Substantieel minderheidsbelang in Simpel’

Telecomaanbieder Simpel en investeringsmaatschappij Parcom Capital maakten vandaag samen bekend dat Parcom Capital een ‘substantieel minderheidsbelang’ neemt in de aanbieder van mobiele telefonie.

Voor zo’n transactie is goedkeuring nodig van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Die organisatie kijkt onder anderen of de concurrentie niet in gevaar komt. Volgens de ACM is dat niet het geval en heeft daarom de transactie goedgekeurd. De twee partijen maakten niet bekend hoe groot het belang van Parcom Capital in Simpel nu is.

Groei

Volgens Simpel was de provider snel op zoek naar een nieuwe investeerder om de groei van het bedrijf te kunnen versnellen. De mobiele aanbieder wil de marktpositie verder uitbouwen.

De investeerder hanteert een zogenaamde ‘agressieve groeistrategie’. Dat houdt in dit geval in dat de investeerder snel geld in de provider stopt, zodat de aanbieder kan doorgroeien. Zodra de provider sneller groeit, verdient Parcom daar aan.

Winstgevend

Simpel verklaart over zichzelf dat het een ‘zeer winstgevend bedrijf’ is. De omzet is sinds 2014 met 150 procent gegroeid en het aantal klanten is in twee jaar tijd meer dan verdubbeld. De provider zou nu 400.000 klanten hebben.

De mobiele aanbieder heeft geen eigen netwerk; het huurt het netwerk van T-Mobile. Een sim only abonnement begint vanaf 3 euro per maand bij Simpel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *