Simonlyvergelijken.net

De mobiele aanbieders KPN en Simpel ruziën over de definitie van ‘onbeperkt bellen, sms’en en internetten.’ KPN heeft Simpel via een brief ‘vaderlijk’ toegesproken over de Belrevolutie-campagne. In die campagne claimt Simpel dat klanten onbeperkt gratis kunnen bellen en sms’en. Dat is misleiding, vindt KPN.

Fair use policy
KPN vindt dat Simpel niet mag adverteren met ‘gratis onbeperkt bellen en sms’en’, omdat in de zogenaamde fair use policy staat dat klanten niet te veel mogen verbruiken. Daarmee wordt er, volgens KPN, alsnog een grens gesteld aan het verbruik.

Met zo’n policy proberen providers te voorkomen dat klanten misbruik maken van het aanbod. Klanten zouden een telefoon in een babykamer kunnen leggen om deze te gebruiken als babyfoon. Dat is niet de bedoeling. Om dat soort praktijken te voorkomen, hanteert een provider zulke voorwaarden.

‘We sluiten niet zomaar af’
Jasper de Rooij, directeur van Simpel, stelt in de Telegraaf klanten niet zomaar af te sluiten: “Een klant die gewoon veel belt, gaan wij echt niet zomaar afsluiten. Maar iemand die elke dag acht uur naar hetzelfde nummer belt, mag wel verwachten dat wij even contact opnemen.”

Volgens De Rooij is in zo’n situatie de kans op misbruik vrij groot. Er zijn dus wel grenzen aan het aanbod. KPN vindt het daarom onterecht dat de provider alsnog adverteert met ‘onbeperkt bellen en sms’en’.

Kinderachtig
Simpel stapte met de brief van KPN naar de Telegraaf. Eerstgenoemde vindt de brief ‘kinderachtig.’ Volgens De Rooij adverteert KPN op precies dezelfde manier, maar staat er in de kleine lettertjes niets over oneigenlijk gebruik: “Misschien moet hun jurist ook bij de eigen marketing klagen”, zegt de Simpel-directeur.

KPN reageert op haar beurt verbaasd. Volgens de aanbieder had Simpel direct moeten reageren naar KPN, en niet via de Telegraaf. In een reactie tegenover de blog GSM Helpdesk liet Simpel weten dat er al ‘behoorlijk wat communicatie tussen Simpel en KPN over en weer heeft plaatsgevonden.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *