Simonlyvergelijken.net

In de zomer worden duidelijk meer sim-onlyabonnementen afgesloten dan in de resterende seizoenen, blijkt uit gegevens van de Telecombarometer van zanox. Over het algemeen gezien is het hele principe van alleen een telefonieabonnement aanschaffen in plaats van een extra toestel erbij krijgen meer in trek dan in de vorige periode dat er gemeten werd.

Volgens de advertentieaanbieder ligt de oorzaak van de ruime verschillen in de momenten dat er nieuwe modellen worden gelanceerd. Bij Apple is dat doorgaans in de herfst, waar de andere telefoonmerken vervolgens gemakkelijk op meeliften. De consument wacht dus met het kopen van een telefoon tot de nieuwste modellen uit zijn.

De barometer kwam met meer gegevens naar buiten dan enkel de populariteit van het sim-onlyabonnement. Zo werd er onder meer bekend dat er meer dan vijftig aanbieders van sim-only actief zijn op de Nederlandse markt van de mobiele telefonie en dat nog net niet de helft van de consumenten een dergelijk abonnement heeft. Daarmee is dat percentage zeker met zes procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *