Simonlyvergelijken.net

De prijs voor een Nederlands sim only abonnement is op dit moment laag. Dat komt doordat er stevige concurrentie op de markt is. Ons land heeft, vergeleken met andere Europese landen ook opvallend veel mobiele aanbieders. Dat blijkt uit onderzoek van GSM Helpdesk.

Spotgoedkope sim only abonnementen

De afgelopen jaren verloren de mobiele aanbieders KPN, Vodafone en T-Mobile veel prepaid klanten door het succes van sim only. Abonnementen worden spotgoedkoop aangeboden, waardoor sim only aantrekkelijker wordt dan prepaid. Wie meer dan 12 minuten per maand belt, kan beter een abonnement nemen dan voor prepaid kiezen.

In het zogenaamde ‘no frills’-segment (‘abonnementen zonder fratsen’), is het een drukte van belang. In Nederland zijn in dat segment tientallen mobiele aanbieders actief die de consument voor zich proberen te winnen. Daardoor zijn de instaptarieven bij sim only al gekelderd tot slechts 3 euro per maand.

Goedkoopste abonnementen

In het onderzoek werd ook gekeken naar de goedkoopste sim only abonnementen. De goedkoopste optie is bij Simyo een abonnement van 5 euro per maand. Daarvoor biedt de provider 100 belminuten of sms’jes per maand. Bij Hollandsnieuwe en Youfone liggen de prijzen iets hoger.

Hollandsnieuwe rekent 8 euro per maand voor haar goedkoopste abonnement. Die bestaat uit een gecombineerde bel-, sms- en databundel van 300 eenheden (belminuten, sms’jes of MB’s). Bij Youfone moeten klanten ook 8 euro bellen omdat bij de kleinste bel- en smsbundel van 100 minuten of berichten ook verplicht een internetbundel van 500 MB moet worden gekocht.

Contractvoorwaarden

Bij de vijf onderzochte providers is ook een groot verschil in contractvoorwaarden. Zo gelden bij Ben en Hollandsnieuwe goedkopere tarieven tijdens de duur van het contract, maar gelden er hogere tarieven na afloop van de contractperiode. Die hogere tarieven gelden niet als klanten hun abonnement verlengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *