Simonlyvergelijken.net

Sim only is op z’n recordhoogte in het Verenigd Koninkrijk. Maar liefst 27 procent van de telecomgebruikers heeft een sim only contract. Aan het eind van het jaar zal dat percentage groeien naar 37 procent, is de verwachting.

Sim only groeit door

Meer dan een derde van de mobiele abonnees heeft nog voor het einde van dit jaar een sim only abonnement. Dat is de verwachting van CCS Insight. Volgens het onderzoeksbureau gaat sim only de grootste abonnementsvorm worden.

De oorzaak van de flinke groei ligt vooral in het groeiende aanbod van alles-in-een-abonnementen, familie-abonnementen en het groeiende aanbod van tweedehands telefoons.

Telefoon op afbetaling

In het Verenigd Koninkrijg nemen steeds meer mensen apart een abonnement en apart een telefoon af. Het mobiele abonnement wordt goedkoop afgesloten, terwijl de telefoon op afbetaling wordt gekocht. Apple en Samsung bieden bijvoorbeeld opties om de telefoon per maand af te betalen.

CCS voorziet wereldwijd een explosieve groei van het aantal afgenomen sim only abonnementen als Apple en Samsung de opties om per maand te betalen gaan uitbreiden naar andere landen.

Virtuele providers

Uit het onderzoek blijkt dat virtuele providers op dit moment de grootste kans van slagen hebben. Het is de meest competitieve markt in Europa. 14 procent van alle Europese klanten zijn aangesloten bij een virtuele provider. In 2021 zullen 87 miljoen klantene en abonnee hebben bij een virtuele aanbieder.

Spanje en Frankrijk

Volgens CCS hebben Spanje en Frankrijk op dit moment, na het Verenigd Koninkrijk, het grootste potentieel. 99 procent van de abonnementen die provider Orange in deze landen verkoopt, bestaat uit sim only abonnementen. Dat blijkt uit de cijfers van het vierde kwartaal in 2016.

Een andere manier waarop providers de abonnementsvorm nog verder kunnen promoten, is door gratis sim kaarten te verstrekken. In andere landen gebruikt TalkTalk die strategie al met succes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *