Simonlyvergelijken.net

Steeds meer mensen kiezen voor een sim only abonnement. In het eerste kwartaal van 2016 scoorde de markt beter dan een jaar geleden. Dat komt vooral doordat de abonnementen goedkoper zijn geworden. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Sim only pakket met meer dan 1.000 minuten

Nederlandse operators komen beter uit de vergelijking bij pakketten van meer dan 1.000 minuten dan andere Europese operators. Nederland heeft ook een veel groter aanbod dan andere landen.

In Noorwegen biedt men 22 verschillende pakketten aan. In Nederland zijn dat er 411. Daar moet bij vermeld worden dat het niet alleen om sim only abonnementen gaat, maar om alle mobiele abonnementen. Het grote aantal pakketten in Nederland is het gevolg van meer combinatiemogelijkheden die bijvoorbeeld T-Mobile en Telfort bieden.

Toegang tot 4G

Telecompaper onderzocht ook hoe veel pakketten toegang tot 4G bieden. Volgens de marktonderzoeker blijkt dat 66 procent van alle pakketten deze mogelijkheid biedt. Dat was een jaar geleden nog slechts 41 procent.

Uit het onderzoek blijkt dat 38 procent van de Nederlanders inmiddels is overgestapt op 4G. Over het algemeen wordt nets extra gerekend voor toegang tot 4G. Bij bepaalde low-cost merken als Ben, Telfort en Simyo wordt wel een vergoeding gevraagd. De prijsvechter van Vodafone, Hollandsnieuwe, biedt nog steeds geen toegang tot 4g.

Mobiel abonnement met toestel ook goedkoper

Volgens het onderzoek wordt een mobiel abonnement met toestel ook goedkoper. Om tot die conclusie te komen vergeleken de onderzoekers bijna 1.700 pakketten van 68 aanbieders. Dat de prijzen voor een abonnement met toestel omlaag zijn gegaan, heeft te maken met het type toestel dat vaak aangeboden wordt. De meeste aanbieders bieden bijvoorbeeld nog een Samsung Galaxy S6 aan, die al langere tijd op de markt is.

Telecompaper vergeleek voor dit onderzoek KPN, Vodafone, T-Mobile, Telfort, Hollandsnieuwe, Ben en Tele2 met andere Europese providers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *