Simonlyvergelijken.net

Abonnees van mobiele abonnementen zijn steeds tevredener over hun aanbieder. Dat blijkt uit het Postpaid Mobile Insights Q1 2016-rapport van Telecompaper. Sim only provider Simyo heeft de meest tevreden abonnees.

Stabiele markt

De markt voor mobiele abonnementen is stabiel. Het aandeel postpaid-abonnementen in de mobiele markt bedraagt al een jaar 81 procent. Daarvan is 43 procent een sim only abonnement. Dat percentage is al een jaar hetzelfde.

Voorheen kwam er meer aanbod van sim only providers bij, maar dat staat nu stil. Het aandeel van zogenaamde ‘no frills abonnementen’ ligt al een paar kwartalen rond de 35 procent.

Simyo scoort best op sim only markt

Sim only aanbieder Simyo heeft de meest tevreden klanten. Dat wordt gemeten aan de hand van de zogenaamde NPS-score: de balans tussen het aantal klanten dat de provider zeer waarschijnlijk zou aanbevelen, tegenover het aantal klanten dat dat waarschijnlijk niet zou doen.

Bij Simyo ligt die score op +35. Dat is meer dan het gemiddelde op de sim only markt. Over het algemeen ligt de score namelijk op +11.

Maandelijkse kosten

De maandelijkse kosten van een abonnement zijn nog steeds de hoofdreden om voor een bepaalde provider te kiezen. Het belang ervan nam in de afgelopen jaren wel af. Waar de kosten een jaar geleden voor nog 48 procent van de Nederlanders het belangrijkste waren, is dat nu 45 procent.

Het kwaliteit van het netwerk wordt voor consumenten steeds belangrijker. 27 procent van de Nederlanders vindt de netwerkkwaliteit een belangrijk aspect. Dat percentage nam in het afgelopen jaar met vijf procentpunten toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *