Simonlyvergelijken.net

Het vasthouden van een mobiele telefoon in de auto is al verboden, maar als het aan minister Schultz van Verkeer en Infrastructuur ligt, wordt het smartphonegebruik achter het stuur helemaal aan banden gelegd. Om gehoor te geven aan dat idee, komt uitvinder Paul Hendriks nu met de ‘SafeDrivePod’.

De SafeDrivePod: een muntje van vijf cent

De SafeDrivePod is even groot als een muntje van 5 eurocent, maar het apparaat moet ervoor zorgen dat het gebruik van een smartphone achter het stuur aan banden wordt gelegd. Het apparaatje schakelt namelijk het mobiel gebruik in de auto en op de fiets helemaal uit. De SafeDrivePod is ook voor fietsers te gebruiken.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) vinden het een goed idee. Het werkt zo: het apparaatje wordt in de auto bevestigd en via Bluetooth met de telefoon verbonden. Een speciale app blokkeert het scherm als de auto rijdt. Alleen binnenkomende oproepen kunnen handsfree worden opgenomen.

App uitschakelen

Het is onmogelijk om de app uit te schakelen. Wie echt misbruik wil maken van de app kan de Bluetoothverbinding verbreken, maar dan krijgt het beheerder van het wagenpark of de eigenaar van de auto daar een melding van. Dat vertelt bedenker Paul Hendriks in de Telegraaf.

Met het apparaatje richt Hendriks zich dus vooral op de zakelijke markt. Toch zou het ook voor particulieren een geschikte oplossing zijn. Bijvoorbeeld als ouders hun auto uitlenen aan hun jongvolwassen kinderen. Volgens Hendriks is er geen gevaar voor de privacy, want de eigenaar van de auto ziet alleen waar iemand rijdt en niets meer dan dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *