Simonlyvergelijken.net

Ruim 430.000 mobiele abonnees van Vodafone en Tele2 maken gebruik van VoLTE, een techniek om via 4G te bellen. Dat blijkt uit een rondvraag van marktonderzoeker Telecompaper.

KPN en T-Mobile

Inmiddels hebben de vier grootste operators (Vodafone, Tele2, T-Mobile en KPN) bellen via 4G geactiveerd op hun netwerken. Bij T-Mobile is het netwerk wel al actief, maar nog voorbehouden aan enkele gebruikers.

KPN heeft de technologie al een tijdje geactiveerd en gaat eind oktober klanten met geschikte toestellen stapsgewijs overzetten. Hoeveel gebruikers het netwerk al heeft, wil de provider nog niet zeggen. Telecompaper gokt voor zowel KPN als T-Mobile op een paar honderdduizend gebruikers.

Tele2

Tele2 activeerde in maart VoLTE. In december waren er bij deze provider 170.000 actieve gebruikers. Bij de publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal zal de provider nieuwe cijfers aanleveren. Nu maken nog veel klanten gebruik van bellen, sms’en en internet via het netwerk van T-Mobile, in de toekomst zal dit via de eigen netwerken van Tele2 gaan.

Het telecombedrijf heeft naar eigen zeggen belangrijke stappen gezet om bellen over 4G mogelijk te maken. Klanten moeten dan wel een toestel hebben dat geschikt is voor deze techniek. De fabrikant van de smartphone moet dan ook speciale software ontwikkelen die is afgestemd op de netwerkspecificaties van het Tele2-netwerk.

Vodafone

Bij Vodafone is het sinds augustus mogelijk VoLTE te gebruiken. Er zijn inmiddels 250.000 actieve gebruikers. Klanten worden gefaseerd overgezet op de nieuwe standaard van bellen. Om te kunnen bellen via 4G is een geschikt toestel nodig. De kwaliteit van het gesprek gaat dan verder omhoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *