Simonlyvergelijken.net

De mobiele aanbieder Robin Mobile springt in op de Pokémon Go-rage en gaat een speciaal abonnement aanbieden. Met het zogenaamde ‘Robin GO’-abonnement kunnen klanten nog vaker Pokémon spelen.

Robin Mobile introduceert ‘Robin GO’

Volgens Robin Mobile vergt het populaire spel veel van de databundel. Daarom introduceert Robin Mobile het tijdelijke ‘Robin GO’-abonnement. Daarmee kunnen spelers onbeperkt bellen, sms’en en onbeperkt internetten. Het abonnement gaat 24,95 euro per maand kosten.

In de praktijk blijkt Pokémon Go niet zo’n dataslurper te zijn. Het spel vergt vooral veel van de batterij, maar het dataverbruik valt reuze mee. Het grote voordeel tegenover concurrerende aanbieders is dan ook vooral het onbeperkt bellen en sms’en.

Marketingstunt

De introductie van het nieuwe abonnement is vooral een slimme marketingstunt. Op dit moment is het spel enorm populair en is het al meer dan twee weken dagelijks in het nationale- en internationale nieuws. De provider speelt daar op in door te stellen dat de bundels maar in beperkte oplage beschikbaar zijn.

Het nieuwe abonnement biedt een downloadsnelheid van 1,1 MB per seconde. Volgens de provider is dat voldoende om het spel goed te kunnen spelen.

500 MB extra

Telecomexperts raden spelers van Pokémon Go aan een bundel te nemen die 500 MB groter is dan de gebruikelijke bundel. Spelers zouden per maand ongeveer 500 MB verbruiken aan het spel. In de praktijk blijkt een bundel van tussen de 1 en 2 gigabyte groot genoeg te zijn.

Het ‘Robin GO’-abonnement van Robin Mobile is beperkt verkrijgbaar vanaf dinsdag 26 juli. Het abonnement kost 24,95 euro per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *