Simonlyvergelijken.net

Vodafone gaat vanaf 1 juni beginnen met ‘Roam like at home.’ Klanten kunnen dan hun mobiele telefoon in de gehele Europese Unie en diverse andere niet-EU landen gaan gebruiken, alsof ze in Nederland zijn.

Roamingtarieven eerder afgeschaft

De Europese Commissie besloot dat op 15 juni voor alle providers geldt dat zij geen extra kosten meer mogen vragen voor het gebruik in het buitenland. Vodafone heeft bekendgemaakt de roamingtarieven al twee weken eerder af te schaffen.

Alle mobiele klanten van het telecombedrijf kunnen vanaf 1 juni bellen, sms’en en mobiel internetten tegen de tarieven die zij in Nederland gewend zijn. Dat houdt ook in dat alle verbruikte belminuten, sms’jes en MB’s gewoon uit de Nederlandse bundel of het prepaid tegoed gaan. Klanten van Vodafone betalen vanaf 1 juni dus niets extra meer voor het gebruik van hun telefoon in andere EU-landen of een aantal landen buiten de EU.

Europese verplichting

Europese telecomproviders mogen vanaf 15 juni geen extra kosten meer rekenen voor het gebruik van een mobiele telefoon binnen de Europese Unie. Voor Nederland geldt dat providers om moeten gaan met het verbruik alsof de klant in Nederland zou zijn.

Vodafone gaat een stapje verder en maakt het ook mogelijk om in diverse landen buiten de Europese Unie te bellen, sms’en en internetten tegen Nederlands tarief. Dit zijn de Vodafone Passport landen: Albanië, Andorra, Faeröer Eilanden, IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *