Simonlyvergelijken.net

ABN Amro geeft nieuwe klanten de mogelijkheid een rekening te openen door een selfie te maken op de smartphone. Daarmee is het handen schudden met een bankmedewerker verleden tijd. ABN Amro is de eerste grote Nederlandse bank die het rekening openen via de smartphone ondersteunt.

Speciale code
Vroeger moest een nieuwe klant langs een bankkantoor en moest de identiteit worden vastgesteld. Dat is nu verleden tijd, zegt de bank. ABN Amro geeft nieuwe klanten de mogelijkheid een rekening te openen door een selfie te maken.

De nieuwe klant krijgt een speciale code, die hij of zij moet laten zien in de selfie. Daarnaast moet er een foto worden gemaakt van het identiteitsbewijs en moet er een betaling van 1 eurocent worden gedaan via het betaalsysteem iDEAL.

Alleen voor overstappers
De nieuwe dienst van de bank is alleen geschikt voor overstappers. Om een eurocent over te kunnen maken via iDEAL is er al een bankrekening benodigd. Met de nieuwe mogelijkheid hoeven minder mensen naar een bankkantoor.

ABN Amro sluit niet uit dat ze in de toekomst nog meer bankzaken overhevelt naar apps op de smartphone: “Voor de dagelijkse zaken is er de app. Bij complexere adviezen kiezen klanten voor kantoor”, zegt de bank in een reactie tegen de NOS.

Efficient
De bank noemt het openen van een rekening met een selfie ‘snel en efficiënt’. De klant hoeft immers niet meer naar kantoor. Volgens ABN Amro is het een logische stap, omdat ze het gebruik van de mobiel onder klanten met de dag ziet toenemen.

ABN Amro zegt in de toekomst te blijven investeren in innovatie. Op die manier moeten klanten beter en sneller bediend worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *