Simonlyvergelijken.net

De Belgische provider Proximus experimenteert met onbeperkte data. Jongeren die gaan stappen krijgen onbeperkte data als zij betalen voor een avondje uit. Het experiment is alleen toegankelijk voor bestaande klanten van de mobiele aanbieder.

Proximus en avondjes uit

Proximus houdt een experiment waarbij op beperkte schaal bekeken wordt hoe jongeren reageren op onbeperkte data bij een avondje uit. Dat gaat zo: jongeren die al een abonnement hebben bij de Belgische provider kunnen een zogenaamde ‘Move City Experience’ boeken, waarbij de data inbegrepen zit. Een experience is een avond met een paar vrienden die bijvoorbeeld rond de 60 euro kost.

Het project, dat ‘Move’ heet, wordt gehouden in Gent. Klanten kunnen kiezen uit diverse avondjes uit.

Meer geld uitgeven aan mobiele telefonie

Het idee achter het project is dat jongeren meer geld moeten uitgeven aan mobiele telefonie. Proximus heeft ondervonden dat klanten in het algemeen terughoudend zijn een hoog bedrag per maand te betalen aan telecommunicatie. Volgens de aanbieder verandert dat als klanten een leuke ervaring verbinden aan geld: “We denken dat mensen liever geld uitgeven aan leuke ervaringen samen met hun vrienden dan aan een telecomfactuur.”

Niet standaard bij abonnementen

Volgens het telecombedrijf is er nog geen plan om onbeperkte data standaard als optie aan te bieden bij mobiele abonnementen. Aan de hand van het Move-experiment bekijkt Proximus of het project in meer steden gehouden kan worden.

Het aanzetten van onbeperkte data moet met de hand gebeuren en daarom is het project eerst beperkt tot één stad. Continue service is belangrijk en daarom moeten medewerkers altijd dichtbij zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *