Simonlyvergelijken.net

Mobiele providers willen de uitrol van de nieuwe techniek 5G versnellen. De mobiele industrie heeft daarvoor plannen aangekondigd. Om de uitrol te versnellen, zou een ‘tussentijdse standaard’ moeten komen.

Tussentijdse standaard 5G

Voor de uitrol van de nieuwe techniek is een consortium in het leven geroepen, een soort samenwerkingsverband van mobiele aanbieders en makers van netwerkapparatuur. Technisch is het al mogelijk om 5G te gebruiken, maar het moet straks op grote schaal kunnen worden uitgerold.

Het consortium stelt daarom een ‘tussentijdse standaard’ voor. Hoe dat er precies uitziet, is nog niet bekend. Naar verwachting komt er begin maart een concreet plan op tafel.

2019

Volgens het huidige tijdsplan komt 5G op z’n vroegst pas in 2019. De grootschalige, commerciële uitrol van de techniek gebeurt dan pas in 2020. Door een tussentijdse standaard te gebruiken, kan de nieuwe techniek al eerder gebruikt worden.

Het voorstel voor een tussentijdse standaard kan op veel steun rekenen. Onder anderen de grote Amerikaanse provider AT&T, Vodafone, Ericsson, Qualcomm, Telia, Huawei, ZTE en Deutsche Telekom geven er steun aan. Daarnaast zijn ook NTT Docomo, SK Telecom, BT, Telstra, Korea Telecom, Intel, LG Uplus, LG Eletronics, Swisscom, TIM, Etisalat, Sprint en Vivo het ermee eens.

Concept

De conceptversie van het voorstel wordt gepresenteerd tussen 6 en 9 maart, op de 3GPP RAN in Kroatië. De standaardisatiegroep 3GPP onthulde onlangs nog het logo voor 5G.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *