Simonlyvergelijken.net

Providers moeten het zogenaamde ‘LTE Broadcast’ massaler gaan aanbieden. Dat zegt het onderzoeksbureau Strategy Analytics (SA) in een rapport. Met LTE Broadcast wordt sneller streamen in hoge kwaliteit mogelijk.

Providers moeten meegroeien

De komende jaren willen steeds meer gebruikers audio en video bekijken. Ze willen bijvoorbeeld toegang tot mobiele tv-diensten en live gebeurtenissen volgen. Daarbij valt te denken aan bijvoorbeeld een sportwedstrijd. Logisch, want er is een concurrentiestrijd gaande rondom 4G abonnementen. Zo introduceerde T-Mobile deze week een onbeperkt abonnement.

De mobiele aanbieders moeten meegroeien met de vraag naar audio en video. Daarom moeten ze overstappen op een nieuwe techniek: LTE Broadcast. Dat vindt tenminste het onderzoeksbureau Strategy Analytics.

Slecht verdienmodel

Volgens het bureau willen maar weinig providers beginnen met het aanbieden van de nieuwe techniek. Waren de mobiele aanbieders twee jaar geleden nog positief, zijn zen u vooral voorzichtig. Dat komt doordat de techniek in Amerika geen succes is. Volgens SA is er een gebrek aan een goed verdienmodel voor de aanbieders. Daarnaast wordt LTE Broadcast maar beperkt ondersteund.

Smartphones

Volgens het onderzoeksbureau zijn er zo’n 26.000 smartphone-modellen op de markt, waarvan er maar 1000 geschikt zijn voor LTE Broadcast. Zo biedt een iPhone (goed voor 15 procent van de markt) geen ondersteuning voor de dienst. De LTE Broadcast Alliance, een groep van providers en technologie-aanbieders, wil daar snel verandering in brengen door iets te doen aan de houding van providers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *