Simonlyvergelijken.net

Providers moeten voortaan een vergoeding aanbieden aan de klant als er een storing is geweest die langer dan twaalf uur duurde. Minister Kamp van Economische Zaken gaat telecomproviders daartoe wettelijk verplichten. Dat schrijft het Ministerie van Economische Zaken.

Storing langer dan 12 uur? Vergoeding!

Volgens Minister Kamp is een storing van 12 uur of langer zo ingrijpend voor de consument, dat een vergoeding gerechtvaardigd is. Daarom heeft de minister nu minimumeisen opgesteld: “Door de minimumeisen op te stellen weet de consument waar hij of zij recht op heeft”, schrijft de minister.

De vergoeding wordt gekoppeld aan de maandelijkse abonnementskosten. Als er een storing optreedt die tussen de 12 en de 24 uur duurt, heeft de klant recht op ten minste een dertigste van de maandelijkse abonnementskosten. Als de storing anderhalve dag duurt, wordt de compensatie verdubbeld naar twee dertigste van de maandelijkse abonnementskosten.

Providers bepalen zelf compensatie

De minister stelt niet vast hoe providers klanten moeten compenseren. Dat bepaalt de provider zelf. Een aanbieder kan ervoor kiezen om een deel van het abonnementsgeld terug te geven, maar mag er ook voor kiezen om compensatie in natura te geven. Dan krijgt de klant bijvoorbeeld extra minuten in de bundel.

Het recht op compensatie geldt niet alleen voor particulieren. Ook op de zakelijke markt gelden de nieuwe regels straks. De Consumentenbond heeft tegenover NU.nl verklaard blij te zijn met de wettelijke regeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *