Simonlyvergelijken.net

Nederlandse providers bieden nagenoeg dezelfde kwaliteit als het gaat om 4G bellen. Dat blijkt uit een onderlinge vergelijking tussen providers, opgezet door onderzoeksbureau Omnitele.

4G bellen bij verschillende providers

Onderzoeksbureau Omnitele onderzocht de klantervaring bij de providers Tele2, Vodafone en KPN. De onderzoekers wilden weten hoe klanten van de mobiele aanbieders het nieuwe 4G bellen beoordelen bij hun aanbieder. Uit het onderzoek blijkt dat de kwaliteit nagenoeg gelijk is.

KPN is gemiddeld ongeveer een halve seconde sneller met het opzetten van een gespreksverbinding dan Vodafone en Tele2. T-Mobile is buiten het onderzoek gelaten, omdat de provider op het moment van het onderzoek nog geen Voice over LTE, zoals 4G bellen ook wel wordt genoemd, aanbood.

Veel betere klantervaring

Omnitele concludeert dat VoLTE een veel betere klantervaring levert dan bellen via 2G en 3G. De meetresultaten laten een verbetering zien in de snelheid waarmee gesprekken tot stand komen en de spraakkwaliteit van de gesprekken.

De onderzoekers namen ook de beoordeling mee voor mobiel internet. De onderlinge verschillen waren niet groot. Gemiddeld werd een verschil van 0,3 seconden gemeten tussen de snelste en de langzaamste aanbieder.

Tele2 volwassen op 4G-markt

Uit het onderzoek blijkt ook dat Tele2 inmiddels een volwassen speler is op de 4G-markt. De dekking van het netwerk staat ongeveer gelijk aan de dekking van de netwerken die andere aanbieders hebben.

Landelijke dekking is nu een feit, maar toch zijn er lokaal nog verschillen. Ook kan de dekking binnenshuis slecht zijn, zeggen de onderzoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *