Simonlyvergelijken.net

De proeven voor 5G in Amerika gaan nog dir jaar van start. Dat heeft de Amerikaanse provider Verizon bekendgemaakt. De proeven beginnen halverwege dit jaar.

Eerste diensten op 5G

De Amerikaanse provider Verizon is de eerste provider die haar diensten via 5G gaat aanbieden. Dat moet al halverwege dit jaar gaan gebeuren. Volgens de mobiele aanbieder gaat het om ‘pre-commercial’ diensten in 11 regio’s in de Verenigde Staten.

Verizon maakt bekend 5G al te gaan uitrollen in Ann Arbor, Atlanta, Bernardsville (New Jersey), Brockton (Massachussets), Dallas, Denver, Houston, Miami, Sacramento, Seattle en Washington. Deelnemers aan de commerciele test zijn onder meer Ericsson en Samsung.

Sneller dan verwacht

Dat 5G al dit jaar wordt uitgerold, is sneller dan verwacht. De verwachtingen waren dat er pas een commerciële test in 2019 zou worden uitgevoerd. Verizon liet daarom al eerder doorschemeren er mee aan de slag te zijn. De provider schreef in een blogpost dat ‘het gesprek van de dag was veranderd.’ De markt zou er aan toe zijn om de techniek nu al te introduceren.

Volgens Verizon worden de testen gedaan met apparatuur die nog niet volgens de standaarden zijn ontwikkeld en uitgetest. Verizon gaat pakketten voor thuis leveren, inclusief bellen. Het signaal gaat over het 2,8 GHz spectrum naar een nieuw netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *