Simonlyvergelijken.net

Telecomaanbieder Tele2 verhoogt in het derde kwartaal van dit jaar de prijzen van een van zijn sim-onlyabonnementen. Het gaat om het abonnement met de naam ‘100’, dat naar verluidt met één euro duurder wordt. De provider zelf geeft aan dat de voorgenomen prijsverhoging ingaat van 1 augustus 2015.

In een verklaring laat het bedrijf weten dat zo’n beetje alles duurder is geworden de laatste jaren en dat ook Tele2 te maken krijgt met hogere kosten. Naar eigen zeggen “ontkomen [we] er niet aan om een deel van deze kosten door te berekenen aan jou als klant”, wat bij deze bundel dan ook gebeurt. Het abonnement bestaat naast een bepaald aantal megabytes aan mobiele data ook honderd belminuten/sms’jes, zoals de naam al min of meer verklapt. Nu ligt de prijs nog op €3,00 of €3,05; vanaf augustus zal het abonnement €4,00 bedragen. Puur het aantal belminuten/sms’jes wordt in prijs verhoogd. De definitieve prijs is dan ook afhankelijk van de internetbundel.

Verder laat het bedrijf weten dat huidige klanten het recht hebben om, naar aanleiding van deze prijsverhoging, binnen vier weken hun abonnement op te zeggen, ook als de contractduur verder in de toekomst ligt. Dit heeft er alles mee te maken dat dit wettelijk zo is vastgelegd: het contract is tussentijds immers eenzijdig aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *