Simonlyvergelijken.net

De prijzen voor mobiele telefonie zijn over het algemeen gedaald in de meeste landen in West-Europa. Daarnaast bieden mobiele pakketten nu vaak ook meer data en diensten, zoals roaming. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het afgelopen kwartaal, verzorgd door Telecompaper. Voor het onderzoek zijn de prijzen voor mobiele telefonie in 16 EU-landen vergeleken.

Grotere databundels, lagere prijzen

Samenhangend met de lagere prijzen voor mobiele telefonie, groeit het aantal mensen met een smartphone. Data neemt daarmee een belangrijkere plek in bij het aanbod van mobiele aanbieders. In twaalf van de zestien landen nam het aandeel pakketten dat 2 GB of meer biedt toe.

De prijzen voor mobiel bellen gingen in veel landen omlaag. In het eerste kwartaal bleven Denemarken, Finland en Noorwegen de goedkoopste landen. Frankrijk, Italië en Zweden verlaagden de prijzen. In Nederland schommelden de prijzen, met soms goedkopere en soms duurdere pakketten.

Sim only pakketten

In Denemarken en Finland is meer dan 90 procent van de mobiele pakketten uitgerust met 2 GB data per maand of meer. In Griekenland en Portugal is dat vijftien en tien procent. In de zestien onderzochte EU-landen bevatte 36 procent van de sim only pakketten 2 GB data of meer.

Er is genoeg te kiezen: in het eerste kwartaal werden bijna 1700 mobiele postpaid-pakketten aangeboden. Dat is tien procent meer in vergelijking met het vorige kwartaal. Dat komt vooral door een stijging van het aantal pakketten in Duitsland, Finland en Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *