Simonlyvergelijken.net

De groeiende populariteit van goedkope sim-only-abonnementen heeft providers in het tweede kwartaal van 2014 behoorlijk wat geld gekost. De omzet van de Nederlandse providers samen kromp met zo’n 8,2% ten opzichte van hetzelfde kwartaal het jaar daarvoor, blijkt uit gegevens van Telecompaper. Dat percentage komt overheen met een daling van 1,377 miljard euro naar 1,265 miljard euro.

Verder opmerkelijk is de verschuiving naar de kleinere aanbieders. Niet alleen koos de consument voor de sim-only-abonnementen omdat deze over het algemeen goedkoper zijn, maar de abonnementen werden ook bij de goedkopere provider afgesloten. Dat verklaart gedeeltelijk waarom grote providers als KPN met een forse krimp te maken had. De vraag naar goedkope contracten wordt nog eens aangewakkerd door de financiële crisis.

De enige providers die er in het laatste kwartaal min of meer goed vanaf zijn gekomen, zijn T-Mobile en Vodafone. Hun aandeel in de bijna 1,3 miljard euro groeide in de laatste maanden, hoewel we ons niet aan de indruk kunnen onttrekken dat ook zij te lijden zullen hebben onder de opkomst van sim-only en de financiële gevolgen daarvan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *