Simonlyvergelijken.net

Pokémon Go blijkt geen dataverslinder te zijn. De app is juist relatief zuinig met dataverkeer. Spelers van het populaire spel zijn er ongeveer 5 tot 10 MB per uur aan kwijt. Dat blijkt uit analyse van netwerkanalist P3.

Pokémon Go als datamonster

Veel providers presenteren Pokémon Go als een soort datamonster: een app die veel mobiele data verbruikt. Uit het onderzoek blijkt dat er maar vijf tot tien MB per uur aan wordt besteed. Spelers hebben de app zo’n 3 minuten op de voorgrond staan, waarbij het spel ongeveer 300 Kb aan dataverkeer verbruikt. Daarna lopen spelers naar een andere locatie.

Dinsdag kondigde provider Robin Mobile een op maat gemaakt abonnement voor Pokémon Go aan. De provider stelde daarbij dat de app veel data verbruikt en daarom een aparte databundel nodig is. Per maand blijkt het spel nog geen 500 MB extra te kosten.

Nauwelijks dataverkeer

Wie de app op de voorgrond gebruikt en actief speelt, verbruikt meer data dan wie de app op de achtergrond laat draaien en ondertussen naar een andere locatie loopt. In de achtergrond verbruikt het spel geen of nauwelijks data.

Dat is goed nieuws voor spelers die op vakantie Pokémon willen vangen. Zonder voordeelbundel kost het spelen van het spel 30 cent tot 2,42 euro per uur (afhankelijk van de prijs die de provider rekent).

Internetten in het buitenland

Steeds meer telecomaanbieders komen met voordeelbundels waarmee mobiel internet in het buitenland nog goedkoper wordt. Voor sommige providers hoeft voor 1.000 MB in andere EU-landen slechts een tientje te worden betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *