Simonlyvergelijken.net

T-Mobile is afgelopen vrijdag begonnen met de eerste grote pilot rondom haar TV dienst Knippr. 1.500 geïnteresseerden kunnen de nieuwe dienst gaan testen. Aan het eind van dit voorjaar of aan het begin van de zomer moet de dienst voor iedereen beschikbaar worden.

Publieke beta Knippr

De publieke beta van Knippr is van start. Bij de nieuwe televisiedienst van T-Mobile krijgt de gebruiker controle over het televisieaanbod. De klant bepaalt dus zelf welke zenders hij of zij opneemt in het pakket.

Uniek aan de dienst is dat er gekeken kan worden via het internet. Het maakt daarbij niet uit of de internetverbinding vast of mobiel is. Bij de beta kunnen testers de dienst al uitproberen via de website van Knippr.

Concurrentie

Knippr lijkt veel op concurrent ‘Play’ van KPN. Net als KPN Play is Knippr een interactieve televisiedienst waarbij vast of mobiel internet gebruikt kan worden voor de verbinding. Er is geen duur alles-in-één-abonnement voor nodig, maar de klant betaalt een vast bedrag per maand. Hoe hoog dat bedrag is, hangt af van hoeveel zenders gekozen worden. Klanten betalen dus niet voor zenders waar niet naar gekeken wordt.

Voor iedereen

De TV dienst komt voor iedereen beschikbaar; ook voor consumenten die geen klant zijn van T-Mobile. De dienst zal werken via de website en de apps die er nog voor beschikbaar komen. Met deze apps wordt het ook mogelijk om de TV te streamen naar bijvoorbeeld een Chromecast of Apple AirPlay.

T-Mobile zegt in gesprek te zijn met bijna alle zenders, inclusief online videodiensten. Vanaf medio 2016 moet dan een zo groot mogelijke keuze worden aangeboden. Wat de dienst gaat kosten, is nog niet bekend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *