Simonlyvergelijken.net

De omvang en de impact van de zogenoemde ’telefoonterreur’ is groeiende en groeiende in Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek dat Robin Mobile, een protestprovider die sim-onlyabonnementen verkoopt, dat er eigen gegevens op nasloeg en met een persbericht eerder deze maand aan de bel trok. De aanbieder hield tevens een steekproef bij andere providers die in Nederland actief zijn en trok mede op basis daarvan de eerder genoemde conclusies.

Er bestaat momenteel een procedure die gevolgd kan worden bij dergelijke overtredingen, maar die is volgens de provider niet toereikend genoeg. Ze zou te omslachtig zijn en veel te veel tijd in beslag nemen. Bovendien is er door de providers een gebrek aan adequaat ingrijpen volgens Robin Mobile, waardoor overlastgevers in feite vogelvrij worden verklaard. De aanbieder van onbeperkte data breekt dan ook een lans voor een snellere en duidelijker procedure die idealiter vanuit de overheid geregeld wordt.

Robin Mobile gaat er echter niet van uit dat de problemen spoedig worden aangepakt. Wel wijst het bedrijf op de mogelijkheden die de verschillende telefoons en de bijbehorende besturingssystemen bieden om ongewenste berichten, inkomsten en andere data tegen te gaan. Om de gebruiker tegemoet te komen, heeft Robin Mobile dan ook per type telefoon een handleiding gepubliceerd met hoe ongewenste nummers te blokkeren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *