Simonlyvergelijken.net

De Nederlandse overheid test op 6 juni weer het versturen van berichten via NL Alert. NL Alert is de berichtendienst waarmee informatie wordt verstuurd over een ramp of calamiteit. Iedereen die het controlebericht ontvangt, weet dat zijn of haar toestel goed is ingesteld.

Test met NL Alert

Op 6 juni verstuurt de overheid weer controleberichten. De bedoeling is dat Nederlanders dan controleren of hun huidige mobiele telefoon of smartphone geschikt is voor de dienst. De overheid voert de controle gelijktijdig uit met het testen van de sirenes; de eerste maandag van juni om 12.00 uur.

De afgelopen jaren heeft de overheid al een paar keer gebruik moeten maken van NL Alert. Zo kon de overheid tekstberichten sturen naar mobiele telefoons in een bepaalde omgeving. Op die manier werd informatie gegeven over de calamiteit.

Instellen

De meeste smartphones van tegenwoordig zijn geschikt voor NL Alert. Bij steeds meer toestellen staan de instellingen standaard al goed. Burgers worden opgeroepen de instellingen te controleren en het toestel gereed te maken voor het ontvangen van de berichten.

Wie komende maandag geen bericht ontvangt, weet dat zijn of haar mobiele telefoon of smartphone nog niet correct is ingesteld. Er wordt aangeraden om de telefoon dan alsnog op orde te brengen.

4G

Sinds eind vorig jaar werkt NL Alert ook op de 4G netwerken van KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Ook de komende tijd zal de overheid halfjaarlijks een testbericht blijven versturen. Op die manier kan het systeem optimaal getest worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *