Simonlyvergelijken.net

De European Automotive Telecom Alliance (EATA) wil 48 miljoen euro voor een project met connected cars. Dat blijkt uit de plannen voor de komende jaren, die afgelopen week werden gepresenteerd.

De weg op met connected cars

De EATA wil nog dit jaar met connected cars de weg op in Belgie, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Spanje. Onderdeel van het project zijn trucks en netwerken met Network Slicing, hybrid communications en LTE Broadcast. Bij die technieken wordt de last verdeeld over meerdere netwerken. LTE Broadcast houdt kortgezegd in dat er wordt uitgezonden via 4G.

Allereerst wil de organisatie dat auto’s straks kunnen assisteren bij inparkeren en rijden op de snelweg. Er is al een aantal landen dat mee wil doen aan testen. Daarom zal er in 2018 in meerdere landen en over landsgrenzen worden getest.

48 miljoen euro

Het hele project gaat 48 miljoen euro kosten. De organisatie hoopt dat de Europese Commissie daarvan de helft betaalt. Dat geld moet dan uit het potje van de ‘Connecting Europe Facility’ komen.
De Europese Commissie heeft al een rondetafeldiscussie georganiseerd met vicepresident Andrus Ansip en Günther Oettinger. Dat gesprek ging over de verschillende vormen van connected cars en automated driving.

Over de EATA

De EATA is een samenwerking van twee industrieverenigingen uit de autosector en 37 telecomaanbieders (waaronder Vodafone), makers van telecomapparatuur en automerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *