Simonlyvergelijken.net

Het Franse telecomconcern Orange wil waarschijnlijk KPN overnemen. Dat schrijft de Wall Street Journal. Volgens de krant wil Orange zich uitbreiden in markten waar het nog niet of beperkt aanwezig is. Nu is het concern alleen nog actief met de zakelijke tak. Beide partijen willen het bericht niet bevestigen of ontkennen.

Overnames
Orange zou met het overnemen van providers in binnen- en buitenland willen voorkomen dat het zelf wordt overgenomen. De Franse telecommarkt is op dit moment bezig met een samensmelting. Naast KPN zou ook de Belgische aanbieder van mobiele telefonie Proximus genoemd zijn.

KPN heeft een vergelijkbare schuldenlast, maar het beschikt over een beter 4G-netwerk dan Proximus. Daarnaast zou het hogere breedbandsnelheden voor huishoudens en een beter ontwikkeld glasvezelnetwerk hebben. Het gaat niet alleen om de mobiele tak van KPN, maar het hele bedrijf.

America Movil
In 2013 nam het Mexicaanse America Movil er al een aanzienlijk minderheidsbelang in. Het kwam toen niet tot een overname, omdat het Nederlandse telecombedrijf de aandelen niet wilde verkopen. Een bevriende stichting wierp een verdedigingslinie op. Inmiddels bouwt het Mexicaanse telecomconglomeraat zijn belang in het bedrijf weer af.

‘KPN kan zelfstandig blijven draaien’

Eerder dit jaar stelde de directeur van KPN, Eelco Blok, nog dat het telecombedrijf sterk genoeg is om op eigen kracht te blijven draaien. De aanbieder van onder andere mobiele telefonie heeft zich uit het buitenland teruggetrokken. De dochters E-Plus in Duitsland en Base in België werden verkocht (de verkoop van Base moet nog worden goedgekeurd, red) en het richt zich nu op de thuismarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *