Simonlyvergelijken.net

De Belgische mobiele aanbieder Orange gaat de prijzen voor roaming buiten de Europese Unie verhogen. De prijzen gaan omhoog tot 14 euro MB. Dat heeft de provider in een e-mail laten weten aan haar klanten.

Roaming buiten de EU

De nieuwe prijzen gelden voor roaming buiten de EU. Sms’jes kosten straks 60 cent in plaats van 50 cent en bellen kost nu 2,40 euro per minuut. Dat was voorheen 2 euro per minuut. Ook de prijs voor mobiele data stijgt.

Voorheen kostte een MB data maar liefst 13 euro per MB bij Orange, dat wordt straks 14 euro. Orange vertelt niet waarom de prijzen omhoog gaan. De wijzigingen gelden voor klanten met een herlaadkaart vanaf 6 juli.

Europese regelgeving

Vorige maand verlaagde de provider de tarieven voor roaming binnen de Europese Unie. Niet vrijwillig, maar onder druk van de nieuwe Europese regels. Daarnaast past het bundels aan waarbij het tarief voor dataverbruik ver onder het maximum ligt. Het maximum bedraag 6 cent per MB. Daarmee is het roamen buiten de EU vanaf eind juni opeens 13,94 euro duurder dan voorheen.

Stopzetten

Wie het niet eens is met de nieuwe prijzen, kan zijn of haar abonnement stopzetten. Dat schrijft de provider op een aparte pagina over de prijsverhoging. Het kan dan lonen om mobiele aanbieders met elkaar te vergelijken en over te stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *