Simonlyvergelijken.net

De Belgische provider Orange maakt zich klaar voor het festivalseizoen. Met onder andere het dancefestival Tomorrowland en het rockfestival Rock Werchter in het vooruitzicht, vergroot de provider zijn capaciteit.

Orange maakt werk van bereik

Orange gaat extra werk maken van het bereik van de 4G-netwerken op festivals en evenementen. De provider verdubbelt of verdrievoudigt zijn capaciteit op meer dan 150 evenementen en festivals, deze zomer. Dat moet gebeuren met bijna 100 extra installaties en de optimalisatie van de netwerkcapaciteit.

Niet alleen de 4G-capaciteit wordt vergroot. Ook voor 2G en 3G wordt straks de volledige capaciteit benut.

4G+

De mobiele aanbieder gaat vooral inzetten op 4G+. Het bedrijf investeert daar al lange tijd in, waardoor het nu mogelijk is om verschillende frequenties met elkaar te combineren. De provider maakte al gebruik van de 800 MHz en de 1800 MHz, maar daar komt nu ook de 2600 MHz-band bij. Op deze band wordt veel verkeer verwacht.

4G+ zorgt voor aanzienlijke betere prestaties en een betere gebruikerservaring. Op dit moment heeft in principe 55 procent van de Belgische bevolking toegang tot het 4G+-netwerk van Orange. 13 procent van de abonnees heeft daar een geschikt toestel voor.

Meer vraag naar mobiele data

Orange ziet een grote noodzaak om capaciteit bij te schakelen op evenementen, omdat er tegenwoordig een voortdurend groeiende vraag naar mobiele data is. Het afgelopen jaar gebruikten klanten van Orange 60 procent meer data op verschillende evenementen in de zomer dan in het jaar daarvoor.

Het gebruik van mobiele data op het 4G-netwerk nam over het algemeen met 100 procent toe. Op dit moment loopt 83 procent van het totale mobiele dataverkeer in België op de 4G- en 4G+-netwerken van Orange.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *