Simonlyvergelijken.net

Een opmerkelijk bericht, deze week: een 44-jarige vrouw heeft een celstraf gekregen omdat ze fraudeerde met abonnementen van Vodafone. De rechtbank Gelderland achtte bewezen dat de vrouw 773 telefoons op onrechtmatige wijze had verkregen van de provider. Dat meldt de rechtbank op Rechtspraak.nl.

Steeds abonnementen afsluiten bij Vodafone

De vrouw sloot in meer dan een jaar tijd steeds nieuwe abonnementen af bij Vodafone. Dat deed ze niet op eigen naam, maar met verschillende namen, adressen en identiteitsnummers. Daarmee pleegde ze fraude.

Bij het afsluiten van een abonnement mocht ook een telefoon gekozen worden. De vrouw ontving met haar fraude 773 telefoons, die ze doorverkocht aan een winkel eigenaar.

Geen betaling

De oplichtster betaalde niets voor de telefoons, omdat ze ze doorverkocht aan een 28-jarige man, een eigenaar van een telefoonwinkel. Deze verkocht de telefoons door en maakte daarmee 60.000 euro winst. Dat bedrag moet nu betaald worden aan de overheid, omdat hij wist waar de telefoons vandaan kwamen.

De rechtbank in Gelderland veroordeelde de vrouw tot 8 maanden celstraf, waarvan 4 voorwaardelijk. Ook de man heeft een celstraf gekregen; 12 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk. Hij kreeg een hogere straf omdat hij een professionele verkoper is, waarvan de rechter verwacht dat hij eerlijke handel drijft.

Herhaling

Met de voorwaardelijke straffen wil de rechter ervoor zorgen dat de twee niet in herhaling vallen. De uitspraak is nog niet door de rechtbank zelf gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *