Simonlyvergelijken.net

Na KPN en Vodafone komt nu ook de mobiele aanbieder Telfort met nieuwe tarieven voor bellen, sms’en en internetten in de Europese Unie. De provider verlaagt haar tarieven per 30 april, omdat dan nieuwe regels rondom roaming binnen de Europese Unie gelden.

Ook nieuwe roamingtarieven bij Telfort

Providers moeten verplicht hun roamingtarieven aanpassen. Vanaf 30 april gelden nieuwe tarieven bij Telfort. Gebeld worden in het buitenland kost in plaats van 6 cent straks 1 cent per minuut. Een sms’je kost 2 cent, terwijl dat nu nog 7 cent is. Internetten in het buitenland wordt ook goedkoper van 24 cent per MB naar 6 cent per MB. Het is ook mogelijk een buitenlandbundel te activeren. Dat is een bundel van 125 MB, die 5 euro gaat kosten.

De Belbundel EU verdwijnt

Met de komst van de nieuwe tarieven en bundel schrapt de telecomaanbieder de Belbundel EU. Die wordt overbodig, omdat de Europese Commissie wil dat bellen, sms’en en internetten in het buitenland net zoveel kost als in het binnenland. Vanwege een overgangsperiode mogen providers nog een toeslag per eenheid doorberekenen.

Nog niet meteen buitenbundeltarief

Het lukt Telfort niet om voor 30 april de kosten buiten bundel te berekenen. Daardoor rekent het nog niet meteen het buitenbundeltarief voor EU-roaming. Klanten die in de Europese Unie buiten hun normale bundel gaan, betalen daarvoor alleen de toeslag van 5 eurocent exclusief btw. Dat is gunstig voor de klant, maar het blijft niet zo. Wanneer die situatie eindigt, weet de provider nog niet. De kosten worden niet met terugwerkende kracht verrekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *