Simonlyvergelijken.net

Ook Tele2 gaat haar klanten een gratis buitenlandbundel voor binnen de Europese Unie geven. Eerder maakte SimonlyVergelijken al bekend dat KPN 100 belminuten, sms’jes of MB cadeau geeft.

Alleen databundel bij Tele2

In tegenstelling tot KPN geeft Tele2 alleen een databundel weg. Klanten van Tele2 mogen 100 MB dataverkeer in een ander EU-land verbruiken. Bij KPN is de aanbieding tot het einde van dit jaar geldig; bij Tele2 is het aanbod alleen in juli en augustus geldig.

De provider heeft de klanten via een e-mail op de hoogte gesteld van de actie. Wie de mailing heeft ontvangen kan tussen 7 juli en 5 september gratis gebruik maken van 100 MB aan internet in het buitenland. Naast de EU-landen is de bundel ook te gebruiken in Noorwegen en Zwitserland.

Hoge kosten

Veel Nederlanders zijn bang voor hoge kosten als ze in het buitenland de telefoon gebruiken. De hoge tarieven voor bellen, sms’en en internetten schrikken veel consumenten af het toestel in het buitenland te gebruiken.

Om gebruik in het buitenland te promoten geeft Tele2 nu een gratis databundel weg. In juli 2017 verdwijnen dit soort acties helemaal, omdat de kosten voor verbruik in het buitenland dan gelijk moeten staan aan de kosten voor verbruik in Nederland.

Databundels

Tele2 biedt EU databundels aan van 100 MB voor 2 euro, 500 MB voor 6 euro en 1000 MB voor 10 euro. Alle bundels zijn 30 dagen geldig. Klanten die hun bundel hebben verbruikt kunnen meteen weer een nieuwe bestellen en gebruiken.

Met deze bundelformaten hoopt de provider aantrekkelijk te zijn voor klanten in het buitenland. Het moet goedkoper zijn dan betalen voor een Wi-Fi-verbinding in een hotel of op een camping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *