Simonlyvergelijken.net

Ook de Duitse regering wil af van de anonieme simkaart. Eerder werd al bekend dat België geen anonieme kaarten meer wil verstrekken. Het is onder van het pakket van antiterreurmaatregelen. Duitsland wil ook meer informatie met geheime diensten van andere landen uitwisselen. Dat meldt Der Spiegel.

Simkaart met volledig adres

In de nieuwe plannen staat dat het niet meer mogelijk moet zijn om een anonieme prepaid-simkaart te kopen. Bij het verstrekken van de simkaart moet straks gevraagd worden om een identiteitsbewijs waar ook het volledige adres op staat.

Om het tot een verbod te laten komen wil de regering aan providers en handelaren de verplichting opleggen om naar een identiteitsbewijs vragen bij de verkoop van de simkaarten.

Databases

De Duitse veiligheidsdiensten moeten ook de bevoegdheid krijgen om in databases van providers te zoeken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld precieze schrijfwijzen van namen op zoeken. Het vermelden van namen gaat nu nog vaak fout, omdat de precieze schrijfwijze niet bekend is. Daarnaast gaat Duitsland meer samenwerken met buitenlandse geheime diensten.

Europa

Op Europees niveau is al langer belangstelling voor prepaidkaarten. Landen mogen nu zelf nog bepalen of ze anoniem simkaarten aanbieden. Volgens experts vormt de anonieme simkaart een risico voor het bestrijden van terrorisme. De Europese Commissie is nog op zoek naar een oplossing waarbij identificatie mogelijk is. Daar staat tegen over dat het normale gebruik van de simkaarten niet negatief mag worden beïnvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *