Simonlyvergelijken.net

In navolging van diverse andere mobiele aanbieders stelt ook Ben binnenkort een 4G-netwerk ter beschikking aan zijn klanten. De prijsvechter start begin oktober met het activeren van de 4G-bundels van 1500 en 2500 MB, terwijl het de bestaande klanten met 1500 MB aan internet tegemoetkomt met een gratis overstap naar 4G. Daarmee lijkt een aantal bundels voorlopig overgeslagen te worden.

Ben maakt als honderd procent dochter van T-Mobile gebruik van een netwerk dat geen optimale dekking kent. Gebruikers zullen in ieder geval de eerste maanden alleen in de provincies Utrecht, Zuid- en Noord-Holland volledig profijt hebben van de overstap naar 4G, omdat dat de enige gebieden zijn waar Ben op dit moment 4G-bereik garandeert. Ben meldt in een persbericht dat het de top twintig van stedelijke gebieden eind 2014 van een 4G-netwerk wil hebben voorzien.

De precieze snelheden werden donderdag bekendgemaakt. Voor de bundel van 1500 MB bedraagt de snelheid 15 megabit per seconde, terwijl die voor de bundel van 2500 MB is vastgesteld op 25 megabit per seconde. De oude bundels met een 3G-bereik behouden de maximale downloadsnelheid van 14,4 megabit per seconde.

De kosten van de nieuwe en herziene bundels zijn daarentegen nog niet door de provider naar buiten gebracht, maar zullen in de periode tot oktober ongetwijfeld worden onthuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *