Simonlyvergelijken.net

Robin Mobile breidt zijn eigen databundels binnenkort uit met 4G-verbindingen. Dat maakte de protestprovider, die sinds enige tijd onbeperkt bellen, sms’en en mobiel internet aanbiedt, afgelopen week zelf bekend. De provider volgt met de overstap naar de snellere verbindingen de grotere aanbieders van internetverkeer in Nederland. Eerder voerden KPN, Vodafone en T-Mobile al soortgelijke veranderingen door, maar langzaam maar zeker zetten ook de kleinere providers in Nederland dergelijke stappen.

Het eerste halfjaar van 2015 zal de verbeterde internetsnelheid nog niet worden ingevoerd, omdat daar de technische middelen voor ontbreken. Robin Mobile geeft zelf 30 juni als uiterste overstapdatum. De verwachting is in ieder geval dat de provider de snelheden vanaf dat moment flink zal opkrikken, al zijn de precieze gegevens tot dusver nog niet bekendgemaakt.

Het gegeven dat Robin Mobile de bundels onbeperkt blijft aanbieden, werd wel direct toegezegd. Ook deelde de provider mee dat bestaande klanten uiterlijk juni de overstap kunnen maken naar 4G. De uiteindelijke overgang heeft alles te maken met het netwerk waar Robin Mobile gebruik van maakt, dat van KPN. Dat wordt al gebruikt voor het eigen 4G-netwerk, maar het dient ook geschikt gemaakt te worden voor Robin Mobile en zijn klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *