Simonlyvergelijken.net

Meer providers zullen overgaan op ongelimiteerde abonnementen. Dat voorspellen onderzoekers van Telecompaper. Volgens de telecomexperts valt er een verschuiving te zien van bundels met een vast aantal belminuten, sms’jes en MB’s naar ongelimiteerde bundels.

Het verdwijnen van ongelimiteerde abonnementen

Volgens Telecompaper zijn ongelimiteerde abonnementen niets nieuws. Op de Japanse markt werden ze jaren geleden al volop aangeboden. Op de Amerikaanse markt werd deze vorm van bundels later omarmt. Daar is alles, zowel bellen, sms’en als internetten, al ongelimiteerd.

Ook in Nederland werden een tijd lang ongelimiteerde abonnementen verkocht. Met de komst van 4G werden die bundels geschrapt. Alleen wie zijn of haar abonnement ongewijzigd liet, kon nog gebruikmaken van ongelimiteerde abonnementen.

Ongelimiteerd is terug

Volgens de onderzoekers is ongelimiteerd gebruik weer helemaal terug. Er valt een verschuiving in de prijs en in de vorm van een abonnement te zijn. Zo zijn er nu veel meer mobiele abonnementen op de markt. Een steeds groter aandeel daarvan is een ongelimiteerd abonnement.

In het eerste kwartaal van 2017 kwam er een flink aantal ongelimiteerde aanbiedingen bij. Finland en Zwitserland liepen daarin voorop, maar Nederland en Duitsland sloten zich ook aan bij de top.

Meer data

De onderzoekers zien dat er een ware honger naar data is ontstaan. Uit een onderzoek in 16 verschillende Europese landen blijkt dat 36 procent van de bundels uit meer dan 10 gigabyte aan data bestaat. Ook komen er steeds meer bundels met 5 tot 10 gigabyte data bij.

Lagere prijzen

In Europa valt te zien dat de prijzen dalen. Dat heeft vooral te maken met de nieuwe regelgeving rondom bijvoorbeeld roaming. Daarnaast is de markt in Europa verzadigd. Uit onderzoek blijkt verder dat men bereid is over te stappen op een duurder abonnement, als daar bijvoorbeeld gratis muziek en films, gratis data of ongelimiteerde data aan vast zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *