Simonlyvergelijken.net

De omzet van mobiele providers is het afgelopen jaar weer gedaald. De portemonnee van de klant wordt daarentegen dikker. Dat concludeert marktonderzoeker Telecompaper.

Nederlanders profiteren van daling omzet

Nederlandse consumenten profiteren op het moment van de daling van de omzet van de mobiele providers. Dat klinkt misschien gek, maar dat is het niet: er sprake van flinke concurrentie op de markt.

Providers moeten nu tegen elkaar opbieden om nieuwe klanten te werken. Er is sprake van een stevige prijsdruk. Uit het Dutch Mobile Operators rapport van Telecompaper blijkt dat mobiele providers daardoor moeite hebben om winst te halen. De totale omzet daalde het afgelopen jaar met 3,9 procent.

Verliezers

De economie in Nederland trekt aan, maar de providers kampen met behalen van grotere omzetten. Van de vier grote mobiele aanbieders met een eigen netwerk zijn vooral Vodafone en T-Mobile aan te merken al de grote verliezers. Voor KPN en Tele2 valt het nog mee.

In 2016 verloren T-Mobile en Vodafone niet alleen veel geld. De providers zagen ook marktaandeel verloren gaan.

Veranderend consumentengedrag

Dat providers hun omzet nu zien dalen, wordt toegeschreven aan het ‘veranderende consumentengedrag’. Abonnees verbruiken namelijk steeds minder buiten de bundel. Dat komt dan weer doordat ze liever online berichten versturen (via bijvoorbeeld WhatsApp) dan ze bellen of sms’en.

Mobiele aanbieders lijken zichzelf ook in de vingers te hebben gesneden met het aanbieden van onbeperkte bundels. Ze maken geen omzet meer op klanten die buiten de bundel gaan. Meestal is alleen dataverkeer nog beperkt tot een bundel, maar in Nederland verbruikt men niet snel buiten de databundel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *