Simonlyvergelijken.net

De van oorsprong Finse producent van telefoontoestellen Nokia heeft in samenwerking met SK Telecom een laboratorium opgezet voor toekomstige tests met het 5G-netwerk. De omgeving is ingericht in de Zuid-Koreaanse vestiging van Nokia en krijgt ondersteuning van de in dat land gevestigde provider SK Telecom. Dat meldt Telecompaper maandagmorgen op zijn website.

Het platform is, getuige de verklaring die Nokia deze ochtend zelf uitgaf, tamelijk technisch om goed uit te leggen wat het precies doet en waar het voor ingezet kan worden. Duidelijk is in ieder geval dat er naar eigen zeggen een ‘mijlpaal’ is bereikt, omdat het bedrijf erin geslaagd is om het controlepaneel van LTE core-netwerk fysiek te scheiden van het gebruikerspaneel.

Lauri Oksanen, hoofd van VP Research and Technology, T&I Research bij Nokia, licht bij Telecoms.com verder toe waarom deze techniek zo belangrijk is voor de ontwikkeling van 5G en de toekomst ervan: “Een flexibele en programmeerbare netwerkarchitectuur is een essentieel onderdeel van 5G. Onze samenwerking met SK Telecom toont aan dat we de beschikking hebben over de belangrijkste randvoorwaarden en we kijken dan ook uit naar verdere voortzetting en een snelle introductie van 5G.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *