Simonlyvergelijken.net

De Nederlandse Energiemaatschappij (NLE) gaat vanaf 17 oktober telecomdiensten aanbieden. Dat gaat gebeuren onder de naam ‘NLEx’. De aanbieder van gas en stroom gaat nu ook alles-in-1-diensten aanbieden. Daarvoor maakt het gebruik van het netwerk van KPN.

NLE begint NLEx

Met NLEx gaat De Nederlandse Energiemaatschappij telecomdiensten aanbieden. Zo kunnen klanten alles-in-1-diensten over DSL afnemen. Dat pakket gaat 29,95 euro per maand kosten. Die prijs geldt een jaar lang voor alle drie de snelheidsvarianten:

– 20 Mbps download
2 Mbps upload

– 50 Mbps download
5 Mbps upload

– 100 Mbps download
10 Mbps upload.

Om de diensten aan te kunnen bieden, maakt de nieuwe provider gebruik van het koper- en glasvezelnetwerk van KPN. Om de komst naar de telecommarkt bekend te maken, gat het een reclamecampagne bij de publieke omroepen doen.

Entree op de telecommarkt

Dat NLE naar de telecommarkt zou gaan, was al langer bekend. Het energiebedrijf kondigde in april zijn entree op de telecommarkt al aan. Het doel is om in vijf jaar tijd 10 procent van de alles-in-1-markt te veroveren. Daarbij neemt de aanbieder de energiemarkt als voorbeeld; in tien jaar tijd zou het bedrijf zeven procent van de markt bemachtigd hebben. Dat zijn bijna 800.000 aansluitingen.

Huishoudens die klant worden bij NLEx, krijgen gratis installatie als ze van Ziggo overstappen naar NLEx. Hetzelfde geldt als er diensten over glasvezel worden afgenomen.

Wi-Fi en interactieve TV

NLE zet vooral in op Wi-Fi. Zo biedt het dekking doormiddel van een Wi-Fi-check en krijgen klanten een gratis Wi-Fi-versterker. Daarnaast is het mogelijk om tegen vergoeding de installatie uit te breiden met analyses en rapportages rondom de draadloze dekking.

De nieuwe aanbieder gaat ook interactieve TV van KPN aanbieden. De pakketten zijn uit te breiden met onder andere Ziggo Sport Totaal, HBO en Fox Sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *